Fastlenz.TV | Givi Rimba Raid kini menjadi acara terulung sukan permotoran lasak dunia!
17617
post-template-default,single,single-post,postid-17617,single-format-standard,,qode-news-1.0.4,woocommerce-demo-store,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,columns-3,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.1,vc_responsive
 

Givi Rimba Raid kini menjadi acara terulung sukan permotoran lasak dunia!

Tahun ini, GIVI menampilkan pelumba terhebat Jermias Israel dari Chile pada perlumbaan terbesar pada tahun ini. Sangat terkenal dalam sukan permotoran lasak, beliau juga merupakan bekas Juara Kebangsaan dan pelumba perhimpunan Honda Dakar ini akui bukanlah mudah untuk bertanding terutamanya pertama kali dalam perlumbaan permotoran sukan lasak, GIVI Rimba Raid.

Sebagai persediaan awal, beliau telah bersetuju untuk membina hubungan yang kukuh dengan salah satu Pusat Latihan di Malaysia. Beliau akan menyertai satu hari klinik menunggang bersama-sama dengan Acoi Pangokolo, yang juga terkenal dengan “stunt-rider” di Malaysia. Klinik tersebut akan berlangsung pada 20 Julai ini di pusat latihan berhampiran Kuala Lumpur.

Ketua Promosi Rimba Raid, Datuk Captain Nik berkata: “Kami sangat bangga dengan populariti Rimba Raid yang semakin meningkat, dan kami sangat teruja pada idea kerjasama GIVI dalam mewujudkan persekitaran yang kompetitif di mana Perlumbaan Kelas Antarabangsa tidak menimbulkan ketegangan kewangan untuk kami
penunggang tempatan. Pada masa yang sama kita berhati-hati untuk tidak terlepas dari mana kami bermula, di mana amatur dan profesional bersaing dengan motosikal yang sah di jalan raya dan boleh dibeli di kaunter. Kami berusaha untuk mengekalkan Rimba Raid sebagai acara dengan peminat dalam fikiran, tetapi dianjurkan untuk memuaskan profesional yang berpengalaman. Sedang perlumbaan adalah nyata dan jejak yang mencabar, suasana mesra yang tidak sengaja menjadikannya pelumba kali pertama dialu-alukan.

Bekerjasama dengan Givi dan penyertaan Jeremias melalui GIVI membolehkan kami untuk memperluas jangkauan kami dan mencapai status antarabangsa yang akan pasti membawa perhatian dan penambahbaikan kepada organisasi kita “.

Ketua Pengarah Operasi GIVI, Joseph Perucca dan Ketua Promosi GIVI Explorer:
“Ini sememangnya satu tahun istimewa buat kami. Ianya dimana pada tahun ini, kita telah meraikan sambutan 25 tahun Ulang tahun di Givi Malaysia dan kami membawa kami di sini dan kami juga telah membawa Givi Explorer Tour, untuk mencari permata tersembunyi di Negara Malaysia yang indah ini. Dan tentunya semua ini akan memuncak dengan kehadiran kami ke Raid Rimba, bersama rakan-rakan motosikal dan tetamu, yang datang daripada lebih 20 negara yang berlainan. Kami sangat bangga menjadi sebahagian daripada acara RIMBA RAID MALAYSIA!!

About the Author /

norick@fastlenz.tv

Berpengalaman 21 tahun dalam industri motosikal tempatan. Bekas editor pada majalah-majalah tempatan dan antarabangsa seperti MOTOSIKAL, DUNIA MOTO, dan yang terakhir adalah CYCLE WORLD MALAYSIA. Media Officer untuk pasukan lumba AHM MOTORSPORTS YAMAHA RACING, disamping pengalaman-pengalaman beliau yang membabitkan diri dengan pasukan lumba seperti PETRONAS SPRINTA TVK, ELF PRO M TECH DUNLOP RACING, AFY KAWASAKI RACING, dan beberapa lagi.

Post a Comment

Fastlenz.TV Official Online Store Dismiss